We werken er op het moment hard aan om deze website volledig werkend te krijgen, Tot die tijd zien we je graag in de winkel.
logo
OPEN: MA-VRIJ 7.30-17.30 UUR ZAT: 9.00-16.00
Bekijk het nieuws voor de laatste updates!
Bekijk de Contact pagina voor aangepaste openingstijden: Contact

Wie zijn wij

Sinds 1945 zijn wij dé ijzerwaren / gereedschappen / bouwbeslag speciaalzaak van Den Haag.2000 m2 met alle specialiteiten voor aannemer, timmerman en doe-hetzelver. We werken met een team van 12 mensen die allemaal heel enthousiast met elkaar samen werken. Wij hebben veel verschillende soorten machines, gereedschappen, hang,-en sluitwerk, persoonlijke beschermingsmiddelen en ijzerwaren op voorraad.
Met de kennis in ons team hopen wij u het juiste advies en de oplossing te kunnen geven voor uw problemen.

Een stukje uit de geschiedenis over het ontstaan van Zwager IJzerhandel. Na de Oorlog, op 10 oktober 1945, heeft de heer G.A. Zwager een bedrijf overgenomen van dhr Key. Dit bedrijf is gestart door de heer A.S. Key in 1872. Het hoofdkantoor was in Rotterdam. De heer Key woonde in Australië. De vertegenwoordiger van Den Haag werkte vanuit de Waldeck Pyrmontkade. Het bedrijf is in de oorlog 1940 overgegaan van de heer A.S. Key naar de Duitsers. Omdat dit buitenlands bezit was is het na de oorlog overgenomen door het Nederlands Beheerinstituut. De heer G.A. Zwager heeft het bedrijf voortgezet onder de naam Key tot 1955. Vanaf deze datum heeft de heer G.A. Zwager het bedrijf voortgezet onder de naam Zwager IJzerhandel. Na verloop van tijd hebben zijn zonen, de heer Niek Zwager en de heer Ton Zwager het bedrijf overgenomen. Sinds 1 juni 2002 is de heer Niek Zwager alleen verder gegaan met Zwager IJzerhandel. Toen de heer G.A. Zwager begon met het bedrijf reed hij door de stad ‘s-Gravenhage op de bakfiets. Pas veel later is er een bedrijfswagen gekomen. En er was zelfs een tijdje een vrachtwagen. In dezelfde periode als dat de heer G.A. Zwager begonnen is met zijn eigen bedrijf heeft hij met het Tientje van Lieftink op 1 oktober de zaak van A.S. Key voortgezet. Dit was een stukje uit de geschiedenis van Zwager IJzerhandel.