• Gereedschap


  Op deze pagina kunt u informatie vinden over gereedschap en ook links naar de site van diverse merken.  Een gereedschap is een hulpmiddel om de bewerkingen uit te kunnen voeren die een mens (of dier) met zijn lichaam zelf niet of moeilijk kan uitvoeren.
  Mensen en mensapen kunnen gereedschap gebruiken, maar ook bij kraaiachtigen, zeeotters en dolfijnen is het gebruik van gereedschap gezien.

  Andere termen die gebruikt worden voor bepaalde typen gereedschap zijn gerei (meervoud van zachter gereedschap) en instrument (over het algemeen een meer geavanceerd of erg specialistisch stuk gereedschap). Voor groter en zwaarder gereedschap wordt meestal de term werktuig gebruikt.
  Sommige stukken gereedschap, zoals een hamer of een mes, kunnen als hulpmiddel worden gebruikt.
  Er zijn stukken gereedschap die in verschillende velden worden gebruikt, maar vaak is gereedschap zeer gespecialiseerd voor een bepaalde toepassing. Zie bijvoorbeeld het artikel over houtbewerking.

  Ironside:
  * Hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.
  * De professionele vakman stelt hoge eisen aan zijn gereedschap.
  * Ironside biedt producten van de hoge kwaliteit, maar voor een betaalbare prijs.
  * De range van producten van Ironside wordt steeds uitgebreid.
  * De eindgebruiker speelt bij deze uitbreiding een belangrijke rol.
  * Die belangrijke rol van de eindgebruiker is ook terug te vinden in de ontwikkeling van producten.

  Steeds weer worden nieuwe technieken en materialen toegepast op bestaande producten. Zo worden houten handgrepen uitgebreid met softgrepen. Ergonomie en een lange levensduur zijn belangrijke eigenschappen. Deze producten worden herkent aan het Ironside logo.

  Alle artikelen op deze en ander pagina's kunt u bestellen via de mail (rechtstreekse mail adressen zijn te vinden onder het kopje contact) of bestel de artikelen via onze webshop.